Einde inhoudsopgave
Verordening (EG) nr. 1332/2008 inzake voedingsenzymen en tot wijziging van Richtlijn 83/417/EEG van de Raad, Verordening (EG) nr. 1493/1999 van de Raad, Richtlijn 2000/13/EG, Richtlijn 2001/112/EG van de Raad en Verordening (EG) nr. 258/97
Artikel 3 Definities
Geldend
Geldend vanaf 20-01-2009
- Redactionele toelichting
Gecorrigeerd via een rectificatie (PbEU 2020, L 203).
- Bronpublicatie:
16-12-2008, PbEU 2008, L 354 (uitgifte: 01-01-2008, regelingnummer: 1332/2008)
- Inwerkingtreding
20-01-2009
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
16-12-2008, PbEU 2008, L 354 (uitgifte: 01-01-2008, regelingnummer: 1332/2008)
- Vakgebied(en)
EU-recht / Bijzondere onderwerpen
Vervoersrecht / Algemeen
1.
Voor de toepassing van deze verordening gelden de definities van Verordening (EG) nr. 178/2002, Verordening (EG) nr. 1829/2003 en Verordening (EG) nr. 1333/2008 [inzake levensmiddelenadditieven].
2.
Daarnaast wordt verstaan onder:
- a)
‘voedingsenzym’: een product dat is verkregen uit planten, dieren of micro-organismen dan wel producten daarvan, waaronder een product dat is verkregen door een gistingsproces met behulp van micro-organismen:
- i)
dat een of meer enzymen bevat die een specifieke biochemische reactie kunnen katalyseren; en
- ii)
dat voor een technisch doel aan levensmiddelen wordt toegevoegd in eender welk stadium van de vervaardiging, de verwerking, de bereiding, de behandeling, de verpakking, het vervoer of de opslag van levensmiddelen;
- b)
‘voedingsenzympreparaat’: een uit een of meer voedingsenzymen bestaande bereiding waarin stoffen als voedingsadditieven en/of voedingsingrediënten zijn verwerkt om het opslaan, verkopen, standaardiseren, verdunnen of oplossen ervan te vergemakkelijken.