NJ 2019/320
Intellectuele eigendom. Harmonisatie van bepaalde aspecten van het auteursrecht en de naburige rechten in de informatiemaatschappij. Werkingssfeer. Reproductierechten. Begrip ‘werk’. Smaak van een voedingsmiddel.
HvJ EU 13-11-2018, ECLI:EU:C:2018:899, m.nt. J.H. Spoor (Levola Hengelo)
- Instantie
Hof van Justitie van de Europese Unie
- Datum
13 november 2018
- Magistraten
K. Lenaerts, R. Silva de Lapuerta, J.-C. Bonichot, A. Arabadjiev, M. Vilaras, E. Regan, T. von Danwitz, C. Toader, A. Rosas, E. Juhász, M. Ilešič, M. Safjan, C.G. Fernlund, C. Vajda, S. Rodin
- Zaaknummer
C-310/17
- Conclusie
A-G M. Wathelet
- Noot
J.H. Spoor
- Roepnaam
Levola Hengelo
- Folio weergave
- Deze functie is alleen te gebruiken als je bent ingelogd.
- JCDI
JCDI:ADS74770:1
- Vakgebied(en)
Intellectuele-eigendomsrecht / Auteursrecht
- Brondocumenten
ECLI:EU:C:2018:899, Uitspraak, Hof van Justitie van de Europese Unie, 13‑11‑2018
ECLI:EU:C:2018:618, Conclusie, Hof van Justitie van de Europese Unie (Advocaat-Generaal), 25‑07‑2018
- Wetingang
Art. 2 Richtlijn 2001/29/EG
Essentie
Verzoek om een prejudiciële beslissing ingediend door het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden (Nederland) bij beslissing van 23 mei 2017.
Intellectuele eigendom. Harmonisatie van bepaalde aspecten van het auteursrecht en de naburige rechten in de informatiemaatschappij. Werkingssfeer. Reproductierechten. Begrip ‘werk’. Smaak van een voedingsmiddel.
Samenvatting
Richtlijn 2001/29/EG van het Europees Parlement en de Raad van 22 mei 2001 betreffende de harmonisatie van bepaalde aspecten van het auteursrecht en de naburige rechten in de informatiemaatschappij moet aldus worden uitgelegd dat zij eraan in de weg staat dat de smaak van een voedingsmiddel op grond van deze richtlijn auteursrechtelijk wordt beschermd ... Verder lezen? Log in om dit document te bekijken.