Richtlijn 82/475/EEG tot vaststelling van de categorieën van voedermiddelen die mogen worden gebruikt voor het etiketteren van mengvoeders voor huisdieren
Bijlage Categorieën van voedermiddelen waarvoor de benaming van de categorie de specifieke benaming van één of meer voedermiddelen vervangt
Geldend
Geldend vanaf 01-07-1998
- Bronpublicatie:
07-09-1998, PbEG 1998, L 261 (uitgifte: 24-09-1998, regelingnummer: 98/67/EG)
- Inwerkingtreding
01-07-1998
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
07-09-1998, PbEG 1998, L 261 (uitgifte: 24-09-1998, regelingnummer: 98/67/EG)
- Vakgebied(en)
Agrarisch recht (V)
Benaming van de categorie | Definitie | |
---|---|---|
1. | Vlees en dierlijke bijprodukten | Alle vleesdelen van geslachte warmbloedige landdieren vers of door een geschikte behandeling houdbaar gemaakt, en alle produkten en bijprodukten van de verwerking van karkassen of delen van karkassen van warmbloedige landdieren. |
2. | Melk en -bijprodukten | Alle melkprodukten vers of door een geschikte behandeling houdbaar gemaakt en de bijprodukten verkregen bij de verwerking daarvan. |
3. | Ei en eiprodukten | Alle eiprodukten, vers of door een geschikte behandeling houdbaar gemaakt en de bijprodukten verkregen bij de verwerking daarvan. |
4. | Oliën en vetten | Alle dierlijke en plantaardige oliën en vetten. |
5. | Gist | Alle gisten waarvan de cellen gedood en gedroogd zijn. |
6. | Vis en -bijprodukten | Vis of delen daarvan, vers of door een geschikte behandeling houdbaar gemaakt en alle bijprodukten verkregen bij de verwerking daarvan. |
7. | Granen | Alle graansoorten, ongeacht de presentatie, en de produkten verkregen bij de verwerking van de meelkern van graankorrels. |
8. | Groenten | Alle soorten groenten en peulvruchten, vers of door een geschikte behandeling houdbaar gemaakt. |
9. | Plantaardige bijprodukten | Bijprodukten verkregen bij de verwerking van plantaardige produkten, met name granen, groenten, peulvruchten en oliehoudende zaden. |
10. | Plantaardige eiwitextracten | Alle produkten van plantaardige oorsprong waarvan de eiwitten werden geëxtraheerd die ten minste 50 % ruw eiwit in de droge stof bevatten, en die geherstructureerd (getextureerd) kunnen zijn. |
11. | Mineralen | Alle anorganische stoffen welke geschikt zijn voor diervoeding. |
12. | Suiker | Alle soorten suiker. |
13. | Vruchten | Alle soorten vruchten, vers of door een geschikte behandeling houdbaar gemaakt. |
14. | Noten | Alle pitten uit schaalvruchten. |
15. | Zaden | Alle zaden in gehele staat of grof gemalen. |
16. | Algen | Alle soorten algen, vers of door een geschikte behandeling houdbaar gemaakt. |
17. | Schaal- en weekdieren | Alle schaaldieren, weekdieren en schelpdieren, vers of geconserveerd, en de bijprodukten verkregen bij de verwerking daarvan. |
18. | Insekten | Alle soorten insekten in alle ontwikkelingsstadia. |
19. | Bakkerijprodukten | Alle produkten van de bakkerij waaronder brood, cake, koekjes en deegwaren. |