Einde inhoudsopgave
Uniforme Administratieve Voorwaarden voor geïntegreerde contractvormen (UAV-GC 2005)
§ 22 Acceptatieprocedure — Uitgangspunten
Geldend
Geldend vanaf 01-01-2005
- Bronpublicatie:
01-01-2005, Internet 2005, www.uavgc.nl (uitgifte: 01-01-2005, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
01-01-2005
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
01-01-2005, Internet 2005, www.uavgc.nl (uitgifte: 01-01-2005, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
Verbintenissenrecht / Overeenkomst
1
De Opdrachtnemer is verplicht om met inachtneming van het bepaalde in § 23 ter Acceptatie aan de Opdrachtgever voor te leggen:
- (a)
Documenten;
- (b)
zelfstandige hulppersonen die hij voornemens is aan te wijzen of in te schakelen in het kader van de Werkzaamheden;
- (c)
Werkzaamheden;
- (d)
resultaten van Werkzaamheden;
indien en voorzover dat in het acceptatieplan is vastgelegd, en
- (e)
de in § 15 lid 3 genoemde Wijzigingen waartoe de Opdrachtnemer het initiatief neemt.
2
Indien en voorzover in het acceptatieplan is vastgelegd dat de Opdrachtnemer de in lid 1 sub a tot en met sub d bedoelde Documenten, zelfstandige hulppersonen, Werkzaamheden en resultaten van Werkzaamheden ter Acceptatie zal voorleggen, is de Opdrachtgever verplicht om binnen de in het acceptatieplan vastgelegde termijn schriftelijk aan de Opdrachtnemer mee te delen of de desbetreffende Documenten, zelfstandige hulppersonen, Werkzaamheden of resultaten van Werkzaamheden zijn geaccepteerd. Indien de Opdrachtnemer een Wijziging in de zin van § 15 lid 3 ter Acceptatie voorlegt, deelt de Opdrachtgever met bekwame spoed na ontvangst aan de Opdrachtnemer mee of de Wijziging is geaccepteerd.
3
Behoudens het in lid 2 bepaalde en het bepaalde in § 23 en § 28, is het aan de Opdrachtgever om te bepalen of hij de in lid 1 bedoelde Documenten, zelfstandige hulppersonen, Werkzaamheden, resultaten van Werkzaamheden of Wijzigingen in de zin van § 15 lid 3 accepteert. Het is voorts aan hem om te bepalen of en hoe hij voorafgaand aan een Acceptatie zijn toetsingsbevoegdheid uitoefent. Niettemin rust op de Opdrachtgever de verplichting de Opdrachtnemer schriftelijk en binnen bekwame tijd te informeren, indien hij een tekortkoming van de Opdrachtnemer daadwerkelijk heeft opgemerkt.