Regeling identificatie van visserij producten BES
Artikel 25
Geldend
Geldend vanaf 10-10-2010
- Redactionele toelichting
Tekstplaatsing van de Beschikking identificatie van visserij producten (P.B. 1999, no. 177), zoals gewijzigd bij de Aanpassingsregeling Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ivm BES (28-09-2010, Stcrt. 15431). Tijdstip iwtr.: 00.00 uur in Bonaire, Sint Eustatius en Saba. 06.00 uur in het Europese deel van Nederland.
- Bronpublicatie:
28-09-2010, Stcrt. 2010, 15450 (uitgifte: 07-10-2010, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
10-10-2010
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
30-09-2010, Stb. 2010, 389 (uitgifte: 07-10-2010, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
1.
Voor wat betreft voorverpakte waren moeten de in deze regeling bedoelde aanduiding en vermeldingen voorkomen op de verpakking of op een daaraan gehecht etiket.
2.
In afwijking van het eerste lid behoeven de aanduiding en vermeldingen, behoudens de vermelding die in artikel 5, eerste lid, onderdeel g, bedoeld is, slechts op de handels documenten voor te komen die de betreffende voorverpakte visserijproducten vergezellen of die tegelijk met of voorafgaand aan de aflevering worden verzonden, indien:
- a.
het betreffende visserijproduct, hoewel als zodanig bestemd voor de eindverbruiker, niet zijnde een ziekenhuis, kantine of restaurant of een dergelijke instelling, wordt verhandeld in een stadium vóór de uiteindelijke aflevering, of
- b.
het betreffende product bestemd is om aan een instelling als in onderdeel a bedoeld te worden afgeleverd ten einde daar te worden toebereid, verwerkt en/of in porties verdeeld, of ten einde daar in het kader van een maaltijdverstrekking te worden afgeleverd;
3.
Het tweede lid vindt slechts toepassing voor zover op de buitenste verpakking waarin het visserijproduct wordt verhandeld, voorkomen:
- a.
de aanduiding van het product, benevens
- b.
de gegevens omtrent de producent, de verpakker, de importeur en, indien deze reeds bekend is, de verkoper, en
- c.
de datum van minimale houdbaarheid, onderscheidenlijk de uiterste consumptiedatum.
4.
Voor wat betreft voorverpakte waren worden de volgende vermeldingen op zulk een wijze aangebracht, dat zij zich bevinden in hetzelfde gezichtsveld als de aanduiding:
- a.
de netto-hoeveelheid, en
- b.
de datum van minimale houdbaarheid, onderscheidenlijk de uiterste consumptiedatum, met dien verstande dat mag worden volstaan met de woorden ‘ten minste houdbaar tot’ of ‘ten minste houdbaar tot einde’, onderscheidenlijk ‘te gebruiken tot’, mits deze vermelding wordt gevolgd door een verwijzing naar de plaats op of aan de verpakking waar de datum voorkomt; alsmede in voorkomende gevallen:
- c.
het alcoholgehalte.
5.
Op elke eindverpakking per stuk worden aangeduid of vermeld:
- a.
het land van oorsprong, en
- b.
het originenummer van de fabriek.