Warenwetbesluit Verduurzaamde vruchtenproducten 2002
Bijlage Deze bijlage behoort bij artikel 12
Geldend
Geldend vanaf 12-07-2004
- Bronpublicatie:
20-08-2002, Stb. 2002, 444 (uitgifte: 03-09-2002, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
12-07-2004
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
20-08-2002, Stb. 2002, 444 (uitgifte: 03-09-2002, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
Aan een krachtens § 3 aangeduide waar mogen uitsluitend de volgende eet- en drinkwaren worden toegevoegd, met inachtneming van de daarbij vermelde voorschriften:
- a.
honing, bedoeld in het Warenwetbesluit Honing: aan alle in § 3 bedoelde waren, ter gehele of gedeeltelijke vervanging van de suikers;
- b.
vruchtensap: uitsluitend aan de als jam of confituur aangeduide waar;
- c.
sap van citrusvruchten: uitsluitend aan uit andere vruchten verkregen waren, aangeduid als jam, confituur, extra jam, extra confituur, gelei of extra gelei ;
- d.
sap van rode vruchten: uitsluitend aan de als jam, confituur, extra jam of extra confituur aangeduide waar, voor zover de desbetreffende waar is bereid uit rozenbottels, aardbeien, frambozen, kruisbessen, rode bessen, pruimen of rabarber;
- e.
sap van rode bieten: uitsluitend aan de als jam, confituur of gelei aangeduide waar, voor zover de desbetreffende waar bereid is uit aardbeien, frambozen, kruisbessen, rode bessen of pruimen;
- f.
etherische oliën van citrusvruchten: uitsluitend aan een als marmelade of geleimarmelade aangeduide waar;
- g.
oliën en vetten, bestemd om schuimvorming tegen te gaan;
- h.
vloeibare pectine;
- i.
schillen van citrusvruchten: uitsluitend aan de als jam, confituur, extra jam, extra confituur, gelei of extra gelei aangeduide waar;
- j.
bladeren van Pelargonium odoratissimum: uitsluitend aan de als jam, confituur, extra jam, extra confituur, gelei of extra geleide aangeduide waar, voor zover de desbetreffende waar is bereid uit kweeperen;
- k.
gedistilleerde dranken, wijn, likeurwijn, noten, aromatische kruiden, specerijen, vanille en vanille-extract;
- l.
vanilline.