Einde inhoudsopgave
Algemene douaneregeling
Artikel 3:16k
Geldend
Geldend vanaf 01-01-2014
- Bronpublicatie:
02-12-2013, Stcrt. 2013, 34135 (uitgifte: 10-12-2013, regelingnummer: WJZ/13161483)
- Inwerkingtreding
01-01-2014
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
02-12-2013, Stcrt. 2013, 34135 (uitgifte: 10-12-2013, regelingnummer: WJZ/13161483)
- Overige regelgevende instantie(s)
Ministerie van Economische Zaken
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
- Vakgebied(en)
Bestuursrecht algemeen / Handhaving algemeen
Internationaal publiekrecht / Vrij verkeer
Agrarisch recht (V)
Douane (V)
Fiscaal strafrecht (V)
1.
Een verwerker houdt dagelijks een boekhouding en een voorraadadministratie bij welke betrekking hebben op:
- a.
het ter beschikking staande bevroren rundvlees;
- b.
het in voorraad gehouden bevroren rundvlees;
- c.
het bewerkte of verwerkte bevroren rundvlees;
- d.
het ontvangen bevroren rundvlees, en
- e.
het afgeleverde bevroren rundvlees.
2.
De boekhouding en voorraadadministratie:
- a.
bevatten de relevante leveringsbewijzen, facturen en verwerkingsstaten, en
- b.
geven ten aanzien van het relevante bevroren rundvlees op eenvoudige wijze inzicht in:
- 1°
de dag van invoer van het bevroren rundvlees;
- 2°
de dag van ontvangst van het bevroren rundvlees op een bedrijf;
- 3°
de aard van het product;
- 4°
de herkomst;
- 5°
de naam en het adres van een leverancier;
- 6°
de dag van bewerking of de dag van verwerking;
- 7°
de bewerkte of de verwerkte hoeveelheid;
- 8°
de wijzigingen in de voorraad als gevolg van retourzendingen, van verliezen of door soortgelijke oorzaken;
- 9°
de dag van aflevering bij een afnemer;
- 10°
de hoeveelheid die bij een afnemer is afgeleverd, onderscheiden naar de aard van het product, en
- 11°
de naam en het adres van een afnemer.
3.
Een verwerker neemt de gegevens, bedoeld in het tweede lid, op in de boekhouding en de voorraadadministratie voor elk afzonderlijk stadium van de bewerking of de verwerking waarin het bevroren rundvlees zich in een bedrijf bevindt.