Einde inhoudsopgave
Verordening (Euratom) 2016/52 vaststelling maximaal toelaatbare niveaus van radioactieve besmetting van levensmiddelen en diervoeders ten gevolge van een nucleair ongeval of ander stralingsgevaar
Bijlage II Maximaal toegelaten niveaus van radioactieve besmetting van minder belangrijke levensmiddelen
Geldend
Geldend vanaf 09-02-2016
- Bronpublicatie:
15-01-2016, PbEU 2016, L 13 (uitgifte: 20-01-2016, regelingnummer: 2016/52)
- Inwerkingtreding
09-02-2016
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
15-01-2016, PbEU 2016, L 13 (uitgifte: 20-01-2016, regelingnummer: 2016/52)
- Vakgebied(en)
Milieurecht / Straling
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
Dierenrecht / Algemeen
Dierenrecht / Veehouderij
1. Lijst van minder belangrijke levensmiddelen
GN-code | Beschrijving |
---|---|
0703 20 00 | Knoflook (vers of gekoeld) |
0709 59 50 | Truffels (vers of gekoeld) |
0709 99 40 | Kappers (vers of gekoeld) |
0711 90 70 | Kappers (voorlopig verduurzaamd, doch als zodanig niet geschikt voor dadelijke consumptie) |
ex 0712 39 00 | Truffels (gedroogde, ook indien in stukken of in schijven gesneden, dan wel fijngemaakt of in poedervorm, doch niet op andere wijze bereid) |
0714 | Maniokwortel, arrowroot (pijlwortel), salepwortel, aardperen, bataten (zoete aardappelen) en soortgelijke wortels en knollen met een hoog gehalte aan zetmeel of aan inuline, vers, gekoeld, bevroren of gedroogd, ook indien in stukken of in pellets; merg van de sagopalm |
0814 00 00 | Schillen van citrusvruchten en van meloenen (watermeloenen daaronder begrepen), vers, bevroren, gedroogd, dan wel in water waaraan, voor het voorlopig verduurzamen, zout, zwavel of andere stoffen zijn toegevoegd |
0903 00 00 | Maté |
0904 | Peper van het geslacht Piper, vruchten van de geslachten Capsicum en Pimenta, gedroogd, fijngemaakt of gemalen |
0905 00 00 | Vanille |
0906 | Kaneel en kaneelknoppen |
0907 00 00 | Kruidnagels, moernagels en kruidnagelstelen |
0908 | Muskaatnoten, foelie, amomen en kardemom |
0909 | Anijszaad, steranijszaad, venkelzaad, korianderzaad, komijnzaad, karwijzaad en jeneverbessen |
0910 | Gember, saffraan, kurkuma, tijm, laurierbladeren, kerrie en andere specerijen |
1106 20 | Meel, gries en poeder, van sago en van wortels of knollen bedoeld bij post 0714 |
1108 14 00 | Maniokzetmeel (cassave) |
1210 | Hopbellen, vers of gedroogd, ook indien fijngemaakt, gemalen of in pellets; lupuline |
1211 | Planten, plantendelen, zaden en vruchten, van de soort hoofdzakelijk gebruikt in de reukwerkindustrie, in de geneeskunde of voor insecten- of parasietenbestrijding of voor dergelijke doeleinden, vers of gedroogd, ook indien gesneden, gebroken of in poedervorm, behalve de planten of plantendelen gebruikt voor levensmiddelenproductie |
1301 | Schellak; gommen, harsen, gomharsen en oleoharsen (bijvoorbeeld balsems), van natuurlijke oorsprong |
1302 | Plantensappen en plantenextracten; pectinestoffen, pectinaten en pectaten; agaragar en andere uit plantaardige producten verkregen plantenslijmen en bindmiddelen, ook indien gewijzigd |
1504 | Vetten en oliën, van vis of van zeezoogdieren, alsmede fracties daarvan, ook indien geraffineerd, doch niet chemisch gewijzigd |
1604 31 00 | Kaviaar |
1604 32 00 | Kaviaarsurrogaten |
1801 00 00 | Cacaobonen, ook indien gebroken, al dan niet gebrand |
1802 00 00 | Cacaodoppen, cacaoschillen, cacaovliezen en andere afvallen van cacao |
1803 | Cacaopasta, ook indien ontvet |
2003 90 10 | Truffels, op andere wijze bereid of verduurzaamd dan in azijn of azijnzuur |
2006 00 | Groenten, vruchten, vruchtenschillen en andere plantendelen, gekonfijt met suiker (uitgedropen, geglaceerd of uitgekristalliseerd) |
2102 | Gist, ook indien inactief; andere eencellige micro-organismen, dood (andere dan de vaccins bedoeld bij post 3002); samengesteld bakpoeder |
2936 | Provitaminen en vitaminen, natuurlijke of door synthese gereproduceerd (natuurlijke concentraten daaronder begrepen), alsmede derivaten daarvan, die hoofdzakelijk als vitaminen worden gebruikt, ook indien deze stoffen onderling zijn vermengd of in oplossing zijn gebracht |
3301 | Etherische oliën (ook indien daaruit de terpenen zijn afgesplitst), vast of vloeibaar; harsaroma's; door extractie verkregen oleoharsen; geconcentreerde oplossingen van etherische oliën in vet, in vette oliën, in was of in dergelijke stoffen, verkregen door enfleurage of door maceratie; terpeenhoudende bijproducten, afgesplitst uit etherische oliën; gedistilleerd aromatisch water en waterige oplossingen van etherische oliën |
2
De maximaal toegestane niveaus die gelden voor de in punt 1 genoemde minder belangrijke levensmiddelen, mogen de volgende waarden niet overschrijden:
Isotopengroep | (Bq/kg) |
---|---|
Totaal strontiumisotopen, met name Sr-90 | 7 500 |
Totaal jodiumisotopen, met name I-131 | 20 000 |
Totaal alfastraling uitzendende isotopen van plutonium en transplutoniumelementen, met name Pu-239 en Am-241 | 800 |
Totaal alle andere nucliden met een halveringstijd van meer dan tien dagen, met name Cs-134 en Cs-137 (1) | 12 500 |
Voetnoten
Koolstof-14, tritium en kalium-40 worden niet hiertoe gerekend.