Warenwetregeling residuen van bestrijdingsmiddelen
Bijlage II
Geldend
Geldend vanaf 01-09-2008
- Bronpublicatie:
25-08-2008, Stcrt. 2008, 166 (uitgifte: 01-01-2008, regelingnummer: VGP/VV2872526)
- Inwerkingtreding
01-09-2008
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
25-08-2008, Stcrt. 2008, 166 (uitgifte: 01-01-2008, regelingnummer: VGP/VV2872526)
- Overige regelgevende instantie(s)
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
- Vakgebied(en)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
Deze bijlage behoort bij de artikelen 1, eerste lid, en 2, van de Warenwetregeling residuen van bestrijdingsmiddelen
Inleidende opmerkingen
- 1.
De aanduiding * achter een toelaatbare hoeveelheid betekent dat een bestrijdingsmiddel op een eet- of drinkwaar al dan niet gebruikt mag worden zonder dat een aantoonbaar residu achterblijft. De opgegeven waarde, die de ondergrens van de bepaling aangeeft, wordt beschouwd als de hoogste concentratie waarbij nog aan deze eis geacht wordt te zijn voldaan.
- 2.
Voor zover van toepassing zijn ten aanzien van de in de eerste kolom genoemde bestrijdingsmiddelen de zouten en esters ervan inbegrepen.
Bestrijdingsmiddel, bestanddeel daarvan of omzettingsproduct | Omzettingsproducten inbegrepen in toegelaten maximumgehalten | Maximumgehalten aan residuen uitgedrukt als | Toegelaten maximumgehalten aan residuen (mg/kg) | |
---|---|---|---|---|
chlooramine - T | p-tolueensulfonamide | p-tolueensulfonamide | zie natrium-p-tolueensulfonchlooramide | |
p-chloor-m-cresol | geen | p-chloor-m-cresol | alle | 0,1* |
cloquintoceet-mexyl | 5-chloor-8-quino-linyloxy-azijnzuur | cloquintoceet-mexyl | alle | 0,1* |
cresolen | geen | cresol | alle | 0,1* |
N,N-diallyldichlooraceetamide | geen | N,N-diallyldichlooraceetamide | alle | 0,05* |
dichloor-isocyanuurzuur | isocyanuurzuur | isocyanuurzuur | zie isocyanuurzuur | |
fenchlorazool-ethyl | geen | fenchlorazool-ethyl | alle | 0,1* |
isocyanuurzuur | geen | isocyanuurzuur | alle | 1* |
jodium | jodide | jodium | melk | 0,3 |
monobroomazijnzuur | geen | monobroomazijnzuur | alle | 0,05* |
natrium-p-tolueensulfonchlooramide | p-tolueensulfonamide | p-tolueensulfonamide | alle | 0,1*1. |
perazijnzuur | geen | peroxide | zie peroxide | |
peroxide | geen | peroxide | alle | 1*1. |
piperonyl-butoxide | geen | piperonyl-butoxide | noten | 8 |
overig fruit | 3 | |||
groenten | 3 | |||
granen | 10 | |||
oliehoudende zaden | 8 | |||
tropische zaden | 1 | |||
overige | 0,05* | |||
quaternaire ammoniumverbindingen | geen | cetryltrimethylammoniumchloride | alle | 0,5*1. |
trichloorisocyanuurzuur | geen | isocyanuurzuur | zie isocyanuurzuur | |
waterstofperoxide | geen | peroxide | zie peroxide |