Einde inhoudsopgave
Regeling nationale EZK- en LNV-subsidies
Artikel 2.17.2 Subsidieverstrekking
Geldend
Geldend van 28-11-2024 tot 28-01-2027
- Bronpublicatie:
22-11-2024, Stcrt. 2024, 35573 (uitgifte: 27-11-2024, regelingnummer: WJZ/63264461)
- Inwerkingtreding
28-11-2024
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
22-11-2024, Stcrt. 2024, 35573 (uitgifte: 27-11-2024, regelingnummer: WJZ/63264461)
- Vakgebied(en)
Bestuursrecht algemeen / Algemeen
Bestuursrecht algemeen / Bijzondere onderwerpen bestuursrecht
1.
De Minister verstrekt op aanvraag subsidie aan een aanvrager die een Jong Leren Eten-makelaar, met de benodigde competenties en kennis op minimaal HBO werk- en denkniveau, inzet ter uitvoering van het Programma Jong Leren Eten 2022–2024 of het Programma Jong Leren Eten 2025–2026 voor de volgende door die makelaar uit te voeren activiteiten:
- a.
het verbinden van de vraag van scholen en kinderopvangcentra in de desbetreffende provincie met het aanbod aan educatief materiaal en activiteiten op het gebied van duurzaam en gezond voedsel;
- b.
het fungeren als aanspreekpunt voor de bij het Programma Jong Leren Eten 2022–2024 of het Programma Jong Leren Eten 2025–2026 betrokken partijen;
- c.
het organiseren van activiteiten ten behoeve van de samenwerking tussen regionale partijen en de Jong Leren Eten-makelaars in die provincie.
2.
Geen subsidie wordt verstrekt voor de volgende activiteiten:
- a.
het door een Jong Leren Eten-makelaar zelf optreden als aanbieder van eigen projecten;
- b.
het uitvoeren van activiteiten door een Jong Leren Eten-makelaar op scholen.
3.
De benodigde competenties en kennis, bedoeld in het eerste lid, zijn:
- a.
omgevingsbewustzijn en netwerken;
- b.
bestuurssensitiviteit;
- c.
creativiteit;
- d.
plannen en organiseren;
- e.
initiatiefrijk en analytisch;
- f.
het hebben van visie;
- g.
kennis over de invloed van gezonde voeding op gezondheid, voor zover het een witte Jong Leren Eten-makelaar betreft;
- h.
kennis over duurzame voeding, voor zover het een groene Jong Leren Eten-makelaar betreft.