Einde inhoudsopgave
Vreemdelingencirculaire 2000 (A)
Model M5-C Beschikking tot het afwijzen van een aanvraag om verlenging van de geldigheidsduur van een visum dan wel om wijziging van een visum
Geldend
Geldend vanaf 01-04-2013
- Bronpublicatie:
26-03-2013, Stcrt. 2013, 6442 (uitgifte: 28-03-2013, regelingnummer: WBV2013/4)
- Inwerkingtreding
01-04-2013
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
26-03-2013, Stcrt. 2013, 6442 (uitgifte: 28-03-2013, regelingnummer: WBV2013/4)
- Vakgebied(en)
Vreemdelingenrecht (V)
DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN
Vreemdelingennummer: | ā¦ |
Immigratie- en Naturalisatiedienstnummer: | ā¦ |
Beschikking
1. Onderwerp van de beschikking
Deze beschikking heeft betrekking op de aanvraag tot verlenging van de geldigheidsduur van een visum dan wel om wijziging van een visum die opā¦(datum), bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst / Zeehavenpolitie teā¦ is ingediend door: | |
achternaam | ā¦ |
voorna(a)m(en) | ā¦ |
geboortedatum | ā¦ |
nationaliteit | ā¦ |
De heer/mevrouw zal verder worden aangeduid als ābetrokkeneā. |
2. Besluit
De aanvraag wordt afgewezen.
De redenen die ten grondslag liggen aan dit besluit worden weergegeven in paragraaf 4 van deze beschikking.
3. Ontstaan en verloop van de procedure
Betrokkene is houd(st)er van een visum met een geldigheidsduur van(datum) totā¦ (datum). Opā¦(datum) heeft betrokkene bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst teā¦(plaats) een aanvraag ingediend tot verlenging van de geldigheidsduur van het visum totā¦(datum) /ā¦(datum) een aanvraag ingediend tot wijziging van het visum.
4. Motivering van de beschikking
Met in achtneming van het Soeverein Besluit van 1813 (Staatscourant 1814, nr. 4) en de Benelux-overeenkomst (Tractatenblad 1960, 40) kan op grond van artikel 33 van de Visumcode de geldigheid van een visum uitsluitend worden verlengd indien:
- 1.
de visumhouder heeft aangetoond dat hij wegens overmacht of om humanitaire redenen niet in staat is om het grondgebied van de lidstaat vĆ³Ć³r het verstrijken van de geldigheidsduur of het einde van de toegestane verblijfsduur te verlaten, of
- 2.
de visumhouder aantoont dat de verlenging van de geldigheidsduur of de verblijfsduur om zwaarwegende persoonlijke redenen gerechtvaardigd is.
Voorts dient de vreemdeling te voldoen aan de in artikel 12, eerste lid, Vreemdelingenwet 2000 genoemde voorwaarden voor verblijf in de vrije termijn, ook gedurende de periode waarvoor verlenging van het visum is aangevraagd.
Gelet op het geldende beleid inzake het wijzigen van een visum kan een enkelvoudig visum slechts in een meervoudig visum worden omgezet indien (Vc Al/5.1):
- 1.
de vreemdeling aannemelijk maakt dat bij de aanvraag van het enkelvoudige visum het niet reeds in de rede lag een meervoudig visum aan te vragen, en;
- 2.
de vreemdeling heeft aangetoond dat sprake is van overmacht, van onvoorziene en ernstige beroepsmatige of persoonlijke redenen, en;
- 3.
de vreemdeling heeft aangetoond een bijzonder belang te hebben bij de mogelijkheid meer dan een keer het Schengengebied binnen te reizen en de aangevoerde redenen van zwaarwegende aard zijn;
- 4.
de vreemdeling bij omzetting van het visum nog steeds aan de overige visumvereisten voldoet.
Het gevolg van de omzetting mag niet zijn dat, meer dan op grond van de aangevoerde omstandigheid noodzakelijk wordt geacht, gebruik kan worden gemaakt van meervoudige binnenkomsten en van de initieel toegekende vrije termijn.
Betrokkene heeft als reden voor het indienen van de aanvraag het navolgende aangegeven.
ā¦
(kort vermelden wat door betrokkene is aangevoerd)
In dit geval bestaat aanleiding om de verlenging van de geldigheidsduur van het visum /omzetting van het enkelvoudige visum in een meervoudig visum te weigeren.
Gebleken is immers dat
ā¦(motiveren).
5. Rechtsgevolgen van deze beschikking
(alleen opnemen indien de geldigheidsduur van het visum is verstreken)
De afwijzing van de aanvraag heeft van rechtswege tot gevolg dat betrokkene na bekendmaking van de beschikking niet langer rechtmatig in Nederland verblijft, tenzij er een andere rechtsgrond voor rechtmatig verblijf van toepassing is.
Betrokkene dient Nederland onmiddellijk uit eigen beweging te verlaten. Bij gebreke hiervan kan hij/ zij worden uitgezet.
Indien betrokkene tijdig bezwaar maakt tegen dit besluit, worden de hier genoemde rechtsgevolgen niet opgeschort.
5 / 6. Rechtsmiddelen
Tegen deze beschikking kan bezwaar worden gemaakt bij de Minister van Buitenlandse Zaken. Het bezwaar kan worden gemaakt door de vreemdeling in persoon, zijn wettelijke vertegenwoordiger, zijn bijzonder gemachtigde of een advocaat, indien deze verklaart daartoe bepaaldelijk te zijn gevolmachtigd. Het bezwaarschrift dient te worden gezonden naar: Visadienst kort verblijf, Postbus 3109,2280 CG Rijswijk.
Een gemotiveerd bezwaarschrift moet schriftelijk worden ingediend binnen vier weken na de dag waarop de beschikking bekend is gemaakt. Het is raadzaam een kopie van de beschikking bij het bezwaarschrift mee te zenden.
Van belang is dat ingevolge artikel 6:9 Algemene wet bestuursrecht een bezwaarschrift tijdig is ingediend, indien het voor het einde van de genoemde termijn van vier weken is ontvangen of indien het voor het einde van deze termijn ter post is bezorgd, mits het in dat geval niet later dan een week na afloop van de termijn is ontvangen.
Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het genomen besluit niet op. Dat betekent dat u de beslissing op het bezwaarschrift niet in Nederland mag afwachten. U hebt de mogelijkheid om in dit verband een voorlopige voorziening te vragen bij de voorzitter van de Vreemdelingenkamer van de arrondissementsrechtbank. Uitsluitend indien u binnen 24 uur na kennisname van deze beschikking een voorlopige voorziening hebt gevraagd mag u de beslissing van de rechtbank in Nederland afwachten. Voorts is het van belang dat de Korpschef in kennis wordt gesteld van het verzoek om een voorlopige voorziening.
Een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gezonden naar:
Centraal Inschrijfbureau Vreemdelingenzaken
Postbus 1621
2003 BR Haarlem
Faxnummer: 023 - 5Ā 12Ā 67Ā 36 (bewaringszaken en Aanmeldcentrum-procedures)
Faxnummer: 023 - 5Ā 12Ā 66Ā 01 (voorlopige voorziening en beroep)
U wordt verzocht hierbij gebruik te maken van het aangehechte informatieblad voor de rechtbank. Zodra het Centraal Inschrijfbureau Vreemdelingenzaken een procedure aan een rechtbank heeft toebedeeld, ontvangt u van de desbetreffende rechtbank een ontvangstbevestiging. De op de procedure betrekking hebbende stukken dient u eerst nadat u deze ontvangstbevestiging heeft ontvangen bij de behandelende rechtbank in te dienen. U wordt verzocht de op de procedure betrekking hebbende stukken niet aan het Centraal Inschrijfbureau Vreemdelingenzaken te sturen.
Plaatsā¦ | Datumā¦ |
de Minister van Buitenlandse Zaken,
namens deze,
het Hoofd van de Visadienst,
namens deze,