Einde inhoudsopgave
Handels- en Samenwerkingsovereenkomst tussen de Europese Unie en de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie, enerzijds, en het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, anderzijds
Artikel 498 Vangstmogelijkheden
Geldend
Geldend vanaf 01-05-2021
- Bronpublicatie:
30-12-2020, PbEU 2021, L 149 (uitgifte: 30-04-2021, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
01-05-2021
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
30-04-2021, PbEU 2021, L 149 (uitgifte: 30-04-2021, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
EU-recht / Algemeen
Ondernemingsrecht / Europees ondernemingsrecht
Douane (V)
1.
Uiterlijk op 31 januari van elk jaar leggen de Partijen samen het tijdschema vast voor overleg met het doel de TAC's voor de in bijlage 35 vermelde bestanden voor het volgende jaar of de volgende jaren overeen te komen. In dat tijdschema wordt rekening gehouden met ander jaarlijks overleg tussen kuststaten dat gevolgen heeft voor een of beide Partijen.
2.
De Partijen houden jaarlijks overleg om, uiterlijk op 10 december van elk jaar, de TAC's voor het volgende jaar overeen te komen voor de in bijlage 35 vermelde bestanden. Dat omvat een vroegtijdige gedachtewisseling over prioriteiten zodra advies over het niveau van de TAC's is ontvangen. De Partijen komen die TAC's overeen:
- a)
op basis van het beste beschikbare wetenschappelijke advies, alsmede andere relevante factoren, waaronder sociaal-economische aspecten; en
- b)
in overeenstemming met eventueel toepasselijke, door de Partijen overeengekomen meerjarige strategieën voor instandhouding en beheer.
3.
De aandelen van de Partijen in de TAC's voor de in bijlage 35 vermelde bestanden worden over de Partijen verdeeld overeenkomstig de in die bijlage vastgestelde quota-aandelen.
4.
Het jaarlijks overleg kan onder meer betrekking hebben op:
- a)
de overdracht van gedeelten van de aandelen in TAC's van een Partij aan de andere Partij;
- b)
een lijst van bestanden die niet mogen worden bevist;
- c)
de vaststelling van de TAC voor bestanden die niet in bijlage 35 of bijlage 36 zijn opgenomen en de respectieve aandelen van de Partijen van die bestanden;
- d)
maatregelen inzake visserijbeheer en, in voorkomend geval, beperkingen van de visserijinspanning;
- e)
andere dan de in de bijlagen bij deze rubriek vermelde bestanden van wederzijds belang voor de Partijen.
5.
Indien een van beide Partijen hierom verzoekt, kunnen de Partijen overleg plegen met het doel gewijzigde TAC's overeen te komen.
6.
Een schriftelijk verslag van de regelingen die naar aanleiding van het overleg uit hoofde van dit artikel tussen de Partijen zijn getroffen, wordt opgesteld en ondertekend door de delegatiehoofden van de Partijen.
7.
Elke Partij die voornemens is TAC's voor de in bijlage 37 vermelde bestanden vast te stellen dan wel te wijzigen, stelt de andere Partij daarvan voldoende lang van tevoren in kennis.
8.
De Partijen stellen een mechanisme in voor vrijwillige overdrachten van vangstmogelijkheden tussen de Partijen binnen het jaar, dat elk jaar wordt gebruikt. Het Gespecialiseerd Comité voor de visserij beslist over de details van dat mechanisme. De Partijen overwegen de overdracht van vangstmogelijkheden voor bestanden die onderbevist worden of waarvan wordt verwacht dat zij onderbevist zullen worden, via dat mechanisme tegen marktwaarde beschikbaar te stellen.