Besluit Nr. H2 (2010/C 106/06) betreffende de werkmethodes en de samenstelling van de Technische Commissie voor gegevensverwerking van de Administratieve Commissie voor de coördinatie van de socialezekerheidsstelsels
Artikel 3
Geldend
Geldend vanaf 12-06-2009
- Redactionele toelichting
Dit besluit wordt toegepast vanaf 01-05-2010, tegelijk met de inwerkingtreding van Verordening 987/2009 (16-09-2009, PbEU L 284).
- Bronpublicatie:
12-06-2009, PbEU 2010, C 106 (uitgifte: 24-04-2010, regelingnummer: H2 2010/C106/06)
- Inwerkingtreding
12-06-2009
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
12-06-2009, PbEU 2010, C 106 (uitgifte: 24-04-2010, regelingnummer: H2 2010/C106/06)
- Vakgebied(en)
EU-recht / Instituties
Sociale zekerheid algemeen / Algemeen
1.
De Technische Commissie bestaat uit twee vertegenwoordigers per lidstaat, waarvan de een benoemd is als vast lid, en de ander als plaatsvervanger. De benoemingen worden door iedere regeringsvertegenwoordiger in de Administratieve Commissie voor zijn land aan de algemeen secretaris van de Administratieve Commissie doorgegeven.
2.
De verslagen en met redenen omklede adviezen worden bij gewone meerderheid van alle leden van de Technische Commissie aangenomen, waarbij elke lidstaat slechts één stem heeft, die uitgebracht wordt door het vaste lid of door zijn vervanger. In de verslagen of met redenen omklede adviezen van de Technische Commissie moet worden vermeld of zij unaniem dan wel bij gewone meerderheid van stemmen zijn aangenomen. Ook de conclusies of bezwaren van de eventuele minderheid worden vermeld.
3.
De Technische Commissie kan besluiten verslagen en met redenen omklede adviezen goed te keuren door middel van een schriftelijke procedure, als op een voorafgaande vergadering besloten is gebruik te maken van een dergelijke procedure.
Er zal de leden een termijn van minstens tien werkdagen worden gegeven waarbinnen zij kunnen verklaren dat ze de voorgestelde tekst verwerpen of dat ze zich van de stemming onthouden. Geen reactie binnen de gestelde termijn wordt als aanvaarding van het voorstel beschouwd.
De voorzitter kan ook besluiten een schriftelijke procedure te starten als eerder op een vergadering van de Technische Commissie geen overeenstemming is bereikt. In dat geval telt alleen schriftelijke instemming met de voorgestelde tekst als een stem voor aanvaarding en krijgen de leden ten minste vijftien werkdagen de tijd om te reageren.
De voorzitter stelt na afloop van de gestelde termijn de leden op de hoogte van het resultaat van de stemming. Wanneer een besluit het vereiste aantal stemmen voor aanvaarding heeft verkregen, wordt het geacht te zijn aangenomen op de laatste dag van de periode waarbinnen de leden verzocht werden te reageren.
4.
Indien een lid van de Technische Commissie in de loop van de schriftelijke procedure een wijziging van de tekst voorstelt, kan de voorzitter:
- a)
de schriftelijke procedure opnieuw starten door de voorgestelde wijziging(en) aan de leden mede te delen overeenkomstig de in lid 3 aangegeven procedure, of
- b)
de schriftelijke procedure annuleren zodat de kwestie besproken kan worden op de eerstvolgende vergadering,
al naargelang welke procedure de voorzitter het meest geschikt acht voor de desbetreffende kwestie.
5.
Indien een lid van de Technische Commissie vóór het verstrijken van de gestelde termijn van beantwoording verzoekt om behandeling van de tekst in een vergadering van de Technische Commissie, wordt de schriftelijke procedure geannuleerd.
De kwestie wordt in dat geval besproken op de eerstvolgende vergadering van de Technische Commissie.
6.
Een vertegenwoordiger van de Commissie van de Europese Gemeenschappen of een door hem aangewezen persoon neemt met raadgevende stem deel aan de vergaderingen van de Technische Commissie.