Einde inhoudsopgave
Verordening (EG) Nr. 318/2006 houdende een gemeenschappelijke ordening der markten in de sector suiker
Bijlage I Standaardkwaliteiten
Geldend
Geldend vanaf 03-03-2006
- Bronpublicatie:
20-02-2006, PbEU 2006, L 58 (uitgifte: 28-02-2006, regelingnummer: 318/2006)
- Inwerkingtreding
03-03-2006
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
20-02-2006, PbEU 2006, L 58 (uitgifte: 28-02-2006, regelingnummer: 318/2006)
- Vakgebied(en)
EU-recht / Algemeen
Agrarisch recht (V)
Ondernemingsrecht / Economische ordening
Punt I. Standaardkwaliteit van suikerbieten
Suikerbieten van de standaardkwaliteit hebben de volgende eigenschappen:
- a)
gezonde handelskwaliteit;
- b)
suikergehalte van 16 % bij de inontvangstneming.
Punt II. Standaardkwaliteit van witte suiker
1
Witte suiker van de standaardkwaliteit heeft de volgende eigenschappen:
- a)
gezonde handelskwaliteit, droog, in kristallen van uniforme grootte, vrij lopend;
- b)
polarisatie ten minste 99,7°;
- c)
vochtgehalte ten hoogste 0,06 %;
- d)
gehalte aan invertsuiker ten hoogste 0,04 %;
- e)
het overeenkomstig lid 2 vastgestelde aantal punten bedraagt in totaal niet meer dan 22 en bedraagt niet meer dan:
15 voor het asgehalte,
9 voor kleurtype, vastgesteld volgens de methode van het Institut für landwirtschaftliche Technologie und Zuckerindustrie Braunschweig, hierna ‘methode Braunschweig’ genoemd,
6 voor kleuring van de oplossing, vastgesteld volgens de methode van de International Commission for Uniform Methods of Sugar Analysis, hierna ‘methode ICUMSA’ genoemd.
2
Een punt wordt toegekend:
- a)
per 0,0018 % asgehalte, bepaald volgens de methode ICUMSA bij 28° Brix;
- b)
per 0,5 kleurtype-eenheid, bepaald volgens de methode Braunschweig;
- c)
per 7,5 eenheden voor de kleuring van de oplossing, bepaald volgens de methode ICUMSA.
3
De methoden welke dienen voor de bepaling van de in lid 1 bedoelde elementen, zijn dezelfde als die welke daarvoor worden gebruikt in het kader van de interventiemaatregelen.
Punt III. Standaardkwaliteit van ruwe suiker
1
Ruwe suiker van de standaardkwaliteit is suiker met een rendement aan witte suiker van 92 %.
2
Het rendement van ruwe bietsuiker wordt berekend door op het getal van de polarisatiegraad van deze suiker in mindering te brengen:
- a)
het viervoud van het asgehalte;
- b)
het dubbele van het gehalte aan invertsuiker;
- c)
het getal 1.
3
Het rendement van ruwe rietsuiker wordt berekend door op het dubbele van zijn polarisatiegraad het getal 100 in mindering te brengen.