Einde inhoudsopgave
Internationaal Verdrag inzake de voorbereiding op, de bestrijding van en de samenwerking bij olieverontreiniging
Artikel 2 Begripsomschrijvingen
Geldend
Geldend vanaf 13-05-1995
- Bronpublicatie:
30-11-1990, Trb. 1992, 1 (uitgifte: 03-01-1992, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
13-05-1995
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
27-01-1995, Trb. 1995, 40 (uitgifte: 27-01-1995, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
Milieurecht / Bijzondere onderwerpen
Voor de toepassing van dit Verdrag:
- 1.
wordt onder ‘olie’ verstaan: minerale olie in elke vorm, daaronder begrepen ruwe olie, stookolie, oliehoudend slik, olie-afval en geraffineerde produkten.
- 2.
wordt onder ‘voorval van olieverontreiniging’ verstaan: elke gebeurtenis of elke opeenvolging van gebeurtenissen met dezelfde oorzaak, die leidt of kan leiden tot een olielozing en die een bedreiging vormt of kan vormen voor het mariene milieu, of voor de kust of daarmee samenhangende belangen van één of meer Staten, en die noodmaatregelen of een andere vorm van onmiddellijk optreden vergt.
- 3.
wordt onder ‘schip’ verstaan: elk vaartuig, van welk type ook, dat in het mariene milieu opereert, waaronder begrepen: draagvleugelboten, luchtkussenvaartuigen, onderwatervaartuigen en vaartuigen in drijvende toestand, van welk type ook.
- 4.
wordt onder ‘offshore-installatie’ verstaan: elke vaste of drijvende offshore-installatie of -inrichting die wordt gebruikt ten behoeve van de exploratie, exploitatie of produktie van gas of olie of het laden of lossen van olie.
- 5.
wordt onder ‘zeehavens en inrichtingen voor de overslag van olie’ verstaan: voorzieningen die een risico van een voorval van olieverontreiniging inhouden; deze term omvat, onder andere, zeehavens, olieterminals, pijpleidingen en andere inrichtingen voor de overslag van olie.
- 6.
wordt onder ‘Organisatie’ verstaan: de Internationale Maritieme Organisatie.
- 7.
wordt onder ‘Secretaris-Generaal’ verstaan: de Secretaris-Generaal van de Organisatie.